Termoizolacija Korund

Posted on 29/11/2012 by infrastar in Proizvodi

Naša kompanija je sertifikovani predstavnik i uvoznik površinske termoizolacije KORUND®

 Nanosi se kao boja, deluje kao izolacija.

Površinska tanka termoizolacija Korund po konzistenciji je slična običnoj boji, u vidu emulzije, koju možemo nanositi na željenu površinu. Nakon sušenja formira se elastični polimerni sloj sa karakterističnim jedinstvenim termoizolacionim svojstvom.

1 mm Korunda ekvivalentan je 50 – 60 mm mineralne vune.

Keramička termoizolacija Korund je visokoefektivna za termoizolaciju fasada objekata, krovova, unutrašnjih površina, okapnica otvora, klimatizacionih kanala, betonskih površina, cevovoda za toplovode i vodovode, parovode, sisteme za hlađenje, različite sisteme skladištenja, cisterne, … Onemogućuju pojavu kondenzata na cevovodima hladnih instalacija i smanjenje prelaza toplote u skladu sa važećim standardima.

Keramička termoizolacija Korund primenjuje se na temperaturama od -60 do +260 oC. Vek upotrebe materijala je 15 godina za spoljne površine i 30 godina za inutrašnje površine. Danas se Korund primenjuje u građevinarstvu i različitim industrijskim sferama delatnosti.

Specifikacija i industrijska proizvodnja sledećih kvaliteta Korunda:

 1. Korund Klasik – Odlična tankopovršinska termoizolacija namenjena za termo, hidro i  antikorozivnu zaštitu industrijskih postrojenja, objekata i instalacija.
 2. Korund Antikor – Prvi je razvijen kao jedinstven materijal, koji možemo nanositi neposredno na korodiranu površinu. Dovoljno je jednostavno odstraniti grubu metalnu praškastu površinsku koroziju, nakon čega možemo nanositi termoizolaciju KORUND Antikor, prema dobijenom upustvu. Termoizolacija Korund Antikor, predstavlja veoma efikasanu termoizolacionu zaštitu sa dodatnim antikorozivnim svojstvom. Primena Korunda Antikor pri termoizolaciji kod već izgrađenih konstrukcija i cevovoda značajno smanjuje gubitke pri radu, zato što ne zahteva specijalne pripreme radne površine. Termoizolaciju Korund Antikor možemo nanositi kao prvi sloj, a za sledeće slojeve (kao ekonomičnije) možemo koristiti termoizolaciju Korund Klasik.
 3. Korund Zima  –  Prvi je proizvedeni materijal s kojim je moguće raditi na temperaturi do -10 C. Korund Zima – novija proizvodnja u nizu tečnih keramičkih termoizolacionih (TKT) materijala. Razlikuje se od svih drugih TKT materijala, radovi na nanošenju Korund Zima mogu se izvoditi na temperaturama ispod tačke mržnjenja vode, do – 10 oC, u isto vreme kada minimalna temperatura nanošenja običnih TKT ne sme biti niža od +5 oC.  Korund Zima se sastoji od kompozicionih specijalnih akrilnih polimera i u njoj dispergirovanih mikrogranula penostakla takođe pigmentovanih, antipirenskih, reoloških i inhibirajućih dodataka. Sada „zimsko prekidanje“ radova u građevinarstvu više nije opravdano.
 4. Korund Fasad – je prvi proizveden materijal koji se nanosi u sloju debljine od 1 mm za jedno nanošenje, odlikuje se paropropusnošću kvalitenih fasadnih pokrivki.
 5. Korund Antikondenzat – S velikom pouzdanošću odstranjuje i sprečava formiranje kondenzata, bolje nego Klasik kvalitet i ostale proizvedene vrste.
 6. Korund Vulkan – Površinsko tanki termoizolacioni materijal sa radnim opsegom primene do + 540  oC.

U odnosu na klasične sisteme odlikuju se sledećim prednostima:

 • Nesmetano se nanosi na metal, plastiku, beton, ciglu i druge građevinske materijale, instalacije cevovoda i ventilacione instalacije.
 • Imaju idealno prijanjanje na metal, plastiku, propilen, što omogućuje izolovanje pokrivene površine od uticaja vlažnosti i vazduha.
 • Vodonepropisni su i ne podležu uticaju vodenih rastvora soli.

Izolacije obezbeđuju zaštitu površine od uticaja vlage, atmosfrskih sastojaka i temperaturnih promena.

 • Efektivno snižavaju temperaturu u povećavaju antikorozivnu zaštitu.
 • Štite površinu od nastajanja kondenzata.
 • Lako se nanosi na površine različitih oblika.
 • Ne predstavljaju  dodatno opterećenje na osnovnoj konstrukciji.
 • Reflektuje do 85 %  svetlosne energije.
 • Obezbeđuje postojanu dostupnost prema izolovanoj površini bez neophodnog zaustavljanja proizvodnje, procesa, remontnih intervencija,…
 • Nereaktivan je pod uticajem UV zračenja.
 • Jednostavni postupci nanošenja zaštite smanjuje troškove u odnosu na klasične sisteme izolacija ( lako se i brzo nanose četkom, valjkom, pumpom,.. )
 • Lako se remontuju i repariraju.
 • Predstavljaju izolacioni materijal koji ne podržava procese gorenja. Pri temperaturi od +260 o C se ugljeniše, pri +800 o C razlaže se otpuštanjem ugljen dioksida i azotnih oksida, što sprečava mogućnost širenja požara.
 • Ekološki je bezopasan, netoksičan i ne sadrži otrovna i štetna organska jedinjenja.
 • Postojan prema bazama.
 • pH vrednost 8,5 – 9,5
 • Vreme potpune stabilizacije jednog sloja je 24 časa.
 • Računska termoprovodljivost pri 20 o C je  0,001  W/moC.
 • Poseduje sve sertifikate u Rusiji.

Tečno–keramički termoizolacioni materijali u budućnosti će imati veoma važnu ulogu koja će naći potrebu  u veoma širokoj oblasti primene i  jednostavnosti nanošenja i razumno malim troškovima. Izuzetna postojanost ovih materijala daje mogućnost masovne primene u građevinarstvu, energetici, komunalnim delatnostima.

Comments are closed.